Pages

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ingrid Goes West

Στην προσπάθεια μου να βρω μια καλή χριστουγεννιάτικη ταινία για όλους κατέληξα σε μια ταινία που κάθε άλλο παρά Χριστούγεννα θυμίζει. Τουλάχιστον νομίζω πως πέτυχα σωστά το "για όλους" κομμάτι. Το Ingrid Goes West είναι μια ταινία τόσο επίκαιρη που δεν θα μπορούσε να έχει γυριστεί πριν από μερικά χρόνια και μας θυμίζει ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εποχή που διανύουμε. Μια ιστορία που ίσως δώσει καλή τροφή για σκέψη για την χρονιά που έρχεται.
 


Η Ingrid (Aubrey Plaza) είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας και από την αρχή καταλαβαίνει κανείς πως κάτι δεν πάει καλά με αυτή την γυναίκα. Πρόσφατα είχε καταστρέψει τον γάμο μιας φίλης της πηγαίνοντας απρόσκλητη και ξεκινώντας έναν παράλογο καυγά. Αυτή η "φίλη της" φυσικά δεν ήταν κάτι άλλο παρά μια εμμονή της Ingrid την οποία ακολουθούσε παντού και παρακολουθούσε ψυχωτικά μέσω των λογαριασμών της στις γνωστές σελίδες κοινωνικοποίησης. Ο γνωστός Stalker δηλαδή.
Μετά από ένα μικρο διάστημα ψυχιατρικής αγωγής η Ingrid θα ξεκινήσει την αναζήτηση για έναν καινούργιο στόχο. Γι αυτήν η ζωή δεν έχει κανένα νόημα χωρίς κάποιο αντικείμενο πόθου. Η καινούργια της εμμονή θα είναι η Taylor (Elizabeth Olsen), μια από τις "διάσημες" του Instagram η οποία ζει μια φαινομενικά παραμυθένια ζωή στην Καλιφόρνια και κάθε της ανάρτηση και φωτογραφία δέχεται αμέτρητα θετικά σχόλια από τους χιλιάδες ακολούθους της.


Χρησιμοποιώντας τα χρήματα που μολις κληρονόμησε από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της, η Ingrid θα μετακομίσει σε ένα διαμέρισμα κοντά στην Taylor και μετά από μερικές μέρες και αρκετά "τυχαία" γεγονότα θα καταφέρει να την πλησιάσει και σιγά σιγά να γίνει αχώριστη φίλη και γειτόνισσα της. 
Παρόλο που η Ingrid ζει για λίγο καιρό την ζωή που ονειρευόταν, θα καταλάβουμε πως οι ζωές αυτών των δυο κοριτσιών δεν είναι όσο αψεγάδιαστες φαίνονται και η άρρωστη μεταξύ τους σχέση μόνο προβλήματα και παρεξηγήσεις μπορεί να φέρει. 


Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν κατάφερα να συμπαθήσω την Aubrey Plaza πριν από αυτή την ταινία. Η αλλόκοτη περιέργεια που εκπέμπει σε κάθε της ρόλο αυτή την φορά φαίνεται να την κάνει την κατάλληλη ηθοποιό για τον χαρακτήρα της Ingrid η οποία σε συνδυασμό με την γοητεία της Elizabeth Olsen δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον δίδυμο αντιθέσεων.

Το φυσικό χιούμορ της ταινίας πηγάζει κυρίως από τις online συμπεριφορές και γκάφες που χαρακτηρίζουν όλους όσους χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες σελίδες. Κάτι με το οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε λίγο πολύ όλοι δηλαδή. Τι χαρακτήρα θέλεις να παρουσιάσεις με το κάθε σου ποστ ή φωτογραφία; Ποια είναι η τέλεια αυτοπροβολή;

Η ιστορία κυλάει γρήγορα χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον της σε κάποιο σημείο ενώ αισθητικά η καλή μουσική επένδυση και τα γραφικά, παραθαλάσσια τοπία του Λος Αντζελες κάνουν το Ingrid Goes West μια ταινία που θα αργήσει να παλιώσει. Τόσο για το θέμα της όσο και για την ομορφιά της. 

Παρά το κατά τα άλλα τρομακτικό θέμα της (φανταστείτε κάτι ανάμεσα στο ONE HOUR PHOTO και στο KING OF COMEDY) βλέπεται πολύ ευχάριστα και περνάει τα σωστά μηνύματα με έναν ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Μετά το τέλος ίσως σας κάνει να θέλετε να αλλάξετε μερικά πράγματα στο ιντερνετικό σας προφίλ.






Σκηνοθεσία : Matt Spicer
Σενάριο : Matt Spicer, David Branson Smith
Παίζουν : Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O'Shea Jackson Jr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου