Pages

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Gerald's Game

Αν υπάρχει ακόμα κανείς που δεν το πρόσεξε, το 2017 ο Stephen King είχε την τιμητική του. Μεταφορές των ιστοριών του στον κινηματογράφο, σε σειρές, σε μίνι σειρές και γενικά παντού. Και ενώ μπορεί το IT και το THE DARK TOWER να είναι οι δυο πιο διάσημες από αυτές, φαίνεται πως τα πολύ καλά διαμάντια βρίσκονται αλλού. Ο Mike Flanagan, σκηνοθέτης του περσινού, πολύ δυνατού HUSH επιλέγει να μεταφέρει ένα από τα όχι και τόσο γνωστά βιβλία του συγγραφέα και το αποτέλεσμα ξαφνιάζει ευχάριστα κάθε απροετοίμαστο θεατή.



Από τα πρώτα λεπτά θα γνωρίσουμε τους δυο πρωταγωνιστές της ιστορίας την  Jessie (Carla Gugino) και τον Gerald (Bruce Greenwood) οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο στον δρόμο για την εξοχική τους κατοικία. Το ζευγάρι φαίνεται από την αρχή πως αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γάμο και η εκδρομή αυτή έχει σκοπό να αναθερμάνει την μεταξύ τους σχέση. Το σπίτι φυσικά βρίσκεται σε ένα εντελώς απόμερο και απομονωμένο μέρος διπλά σε μια λίμνη.

Κατά την διάρκεια ενός βιτσιόζικου σεξ παιχνιδιού στο οποίο η Jessie βρίσκεται αλυσοδεμένη στο κρεβάτι, το ζευγάρι θα αρχίσει και πάλι τις διαφωνίες και ο έντονος καυγάς θα οδηγήσει σε μια ξαφνική καρδιακή προσβολή του Gerald. 


Το αναπάντεχο γεγονός θα αφήσει την Jessie αλυσοδεμένη και ανήμπορη στο κρεβάτι. Χωρίς να μπορεί να αντιδράσει σε οτιδήποτε, όσο περνάει η ώρα θα αρχίσει να αφυδατώνεται και να πανικοβάλλεται περισσότερο. Προσπαθώντας να βρει μια λύση θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσει τις φωνές που ακούει στο κεφάλι της, έναν άγριο σκύλο ο οποίος ψάχνει για φρέσκο κρέας και το όραμα μιας ανατριχιαστικής ύπαρξης που την στοιχειώνει τα βράδια.


Έχοντας διαβάσει αρκετές ιστορίες του Stephen King και έχοντας δει δεκάδες πλέον ταινίες-μεταφορές των βιβλίων του μπορώ να πω με σιγουριά πως η συγκεκριμένη ανήκει στις καλύτερες. Ο σκηνοθέτης Mike Flanagan έχει πιάσει απόλυτα το ύφος του King και έχει δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα γύρω από τους βασικούς χαρακτήρες ενώ παράλληλα σου δίνει την εντύπωση ότι διαβάζεις και το βιβλίο.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι παρακολουθούμε την πρωταγωνίστρια παγιδευμένη στο κρεβάτι και γι αυτόν τον λόγο η ταινία βασίζεται υπερβολικά στην αφοσίωση και στην δύναμη ενός πολύ ταλαντούχου καστ ηθοποιών. Για να βρει την λύση στο πρόβλημα, η Jessie θα χρειαστεί να ανατρέξει σε γεγονότα της παιδικής της ηλικίας και να βρει τι έφερε σε αυτό το σημείο τον γάμο της. Επίσης ο Bruce Greenwood ως Gerald σε δεύτερο ρόλο ανυψώνει την ταινία ακόμα περισσότερο φέρνοντας έξτρα ανατριχίλες με την παρουσία του τόσο ζωντανός όσο και νεκρός.

Το κερασάκι στην τούρτα θα έρθει με μια Χιτσκοκική ανατροπή στο τέλος που δεν θα περιμένετε καθόλου και πραγματικά θα σας εκπλήξει. Όχι πως χρειαζόταν κάτι τέτοιο η συγκεκριμένη ταινία αλλά αυτό μάλλον δείχνει και την πιστότητα της στην πρωτότυπη ιστορία του βιβλίου.
Αν είστε φαν των ιστοριών του Stephen King, το GERALDS GAME θα μπει στις αγαπημένες σας μεταφορές του συγγραφέα. Αν πάλι δεν είστε και τόσο μετά από αυτό μπορεί και να γίνετε. 





Σκηνοθεσία : Mike Flanagan
Σενάριο : Mike Flanagan, Jeff Howard, Stephen King
Παίζουν : Carla Gugino, Bruce Greenwood, Carel Stuycken

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου