Pages

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

It

Το IT αποτελεί την δεύτερη μεταφορά βιβλίου του Shephen King σε ταινία μεγάλης παραγωγής για φέτος. Αν και το βιβλίο έχει γραφτεί πριν από περίπου 30 χρόνια, η στιγμή για ένα δεύτερο ταξίδι στην συγκεκριμένη ιστορία μοιάζει καταλληλότερη από ποτέ. Κυρίως χάρη στις τηλεοπτικές σειρές, η 80's ποπ κουλτούρα είναι ξανά της μόδας για τα καλά. Όλα αυτά που άρχιζαν να παλιώνουν μέσα μας είναι και πάλι καινούργια. Ειδικά αυτά που θυμίζουν τις ταινίες της παιδικής μας ηλικίας. Το μεγαλύτερο όμως στοίχημα βρίσκεται στο αν κατάφερε τελικά η καινούργια ταινία να φέρει τον ενθουσιασμό που είχε φέρει η προηγούμενη και αν φυσικά ο καινούργιος Pennywise κλόουν είναι το πετυχημένος με αυτόν του Tim Carry το 1990.

 
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια φανταστική, επαρχιακή πόλη με το όνομα Derry. Στην αρχική και αρκετά ανατριχιαστική πρώτη σκηνή της ταινίας, ένα αγοράκι με το όνομα Georgie δελεάζεται από έναν διαβολικό κλόουν με το όνομα Pennywise (Bill Skarsgard) και χάνεται μέσα στους υπονόμους.
Λίγους μήνες αργότερα, ο μεγαλύτερος αδερφός του Georgie, ο Bill (Jaeden Lieberher), μαζί με την παρέα του θα ανακαλύψουν πως η εξαφάνιση του Georgie είναι μια από τις πολλές εξαφανίσεις παιδιών που συνέβησαν σε αυτή την καταραμένη πόλη.


Ο Pennywise όμως είναι μια κατάρα η οποία εμφανίζεται μόνο στα παιδιά και όχι στους ενήλικες. Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, η παρέα των περιθωριακών παιδιών που αυτοαποκαλούνται και Losers Club, θα σκάψει βαθιά για να μάθει τα πάντα και να αντιμετωπίσει την διαβολική οντότητα η οποία απαγάγει παιδιά και τρέφεται με τον φόβο τους. Ειδικά όταν ο κακός κλόουν αρχίσει να στοιχειώνει και την δική τους καθημερινότητα αφήνοντας μηνύματα πως ήρθε η σειρά τους. 


Η ιστορία του IT αποτελείται από δυο μέρη, με αυτό φυσικά να είναι το πρώτο. Πρόκειται για μια νοσταλγική εφηβική περιπέτεια που θυμίζει μια πιο σκοτεινή εκδοχή του STAND BY ME. Δηλαδή μια παρέα παιδιών που θα ξεκινήσουν μια περιπέτεια μαζί με σκοπό να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους.

Το δυνατό κομμάτι της ταινίας είναι σίγουρα το καστ. Η παρέα των ηθοποιών-παιδιών μοιάζουν αρκετά εξοικειωμένοι με τους ρόλους τους ενώ παράλληλα τους δίνεται και αρκετός χρόνος για να ξεδιπλώσει και ο καθένας τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. Πράγμα πολύ σημαντικό για μια ταινία σαν αυτήν. Ο Bill Skarsgard στον ρόλο του Pennywise του κλόουν κάνει φανταστική δουλειά και προκαλεί αρκετές ανατριχίλες με την παρουσία του κάθε φορά που εμφανίζεται η απλά ακούγεται η φωνή του. Δεδομένου το πόσο δύσκολο θα ήταν να δεχτεί το κοινό έναν διάδοχο του παλιού και τόσο διαχρονικού Tim Carry, πιστεύω πως έκανε πολύ καλή δουλειά.

Στα 135 λεπτά, το IT αποτελεί ένα νοσταλγικό και καλοφτιαγμένο ταξίδι από το οποίο δεν θέλεις να βγεις. Ευτυχώς δεν θα χρειαστει να περιμένουμε 27 χρόνια για την συνέχεια (κάθε τόσο εμφανίζεται το κακό στην πόλη και τόσα χρόνια απέχει η καινούργια από την παλιά ταινία) αλλά μολις δυο.
Πόσο τρομακτικό είναι; Εξαρτάται από το πόσο θα μπορέσετε να ταξιδέψετε στην παιδική σας ηλικία και να βάλετε τους εαυτούς σας στην θέση των ηρώων ή από το πόσο πολύ φοβάστε τους κλόουν. 




Σκηνοθεσία : Andy Muchietti
Σενάριο : Chase Palmer, Cary Fukunaga, Gary Dayberman, Stephen King.
Παίζουν : Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου