Pages

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Hush

Το "Hush" του σκηνοθέτη Mike Flanagan, είναι ένα θρίλερ παλιάς σχολής που μοιάζει να δουλεύει με τους δικούς του όρους. Είναι από εκείνα τα θρίλερ που παρ' όλη την μικρή διάρκεια του (μόλις 80 λεπτά) είναι τόσο ολοκληρωμένο που ο θεατής στο τέλος νιώθει πως παρακολουθούσε για ένα 2ωρο. Θα μπορούσε εύκολα να είναι μια μικρού μήκους ταινία ή ένα κομμάτι ενός ανθολογίου με ταινίες τρόμου. Όπως και να χει, μέσα από "μια από τα ίδια" ιστορία, το "Hush" φαίνεται πως κρύβει μερικές εκπλήξεις για τους φαν του είδους.
 


Σε ένα σκηνικό που θα θύμιζε τις ιστορίες του Stephen King, η Maddie (Kate Siegel) ζει σε ένα απομονωμένο σπίτι μέσα στο δάσος. Αυτό που γνωρίζουμε γι αυτήν είναι πως είναι μια κωφάλαλη συγγραφέας που προσπαθεί να τελειώσει το τελευταίο της βιβλίο. Πέρα απ' το ότι έχει χάσει την ακοή της στα δεκατέσσερα, μαθαίνουμε μερικές πληροφορίες ακόμα γι αυτήν όταν η φίλη και γειτόνισσα της Sarah θα περάσει για μια σύντομη επίσκεψη.


Αμέσως μετά την αναχώρηση της Sarah, ο μασκοφόρος, ψυχοπαθής δολοφόνος θα κάνει κατευθείαν την εμφάνιση του έξω από το σπίτι. Παρ'όλο που το μόνο που περνάει από το μυαλό του είναι το πως θα σκοτώσει την Maddie, μόλις ανακαλύπτει πως το θύμα του δεν μπορεί να ακούσει και να μιλήσει, ενθουσιάζεται και αποφασίζει να παρατείνει λίγο την μοίρα της και να παίξει μερικά "παιχνίδια"μαζί της.


Αυτό που κάνει το "Hush" να διαφέρει από τα υπόλοιπα θρίλερ του είδους είναι το ότι εδώ δεν χρειάζονται άκυρα πετάγματα και απότομοι ήχοι για να τρομάξουν τον θεατή. Εδώ ο τρόμος είναι παρών και στέκεται δίπλα ή μπροστά στον πρωταγωνιστή ο οποίος είναι εντελώς ανήμπορος να αντιδράσει στις περισσότερες καταστάσεις που δημιουργούνται.

Η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των δυο δίνει κάτι ακόμα πρωτότυπο στο τελικό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη ταινία δεν θα υπάρχει ο κλασικός μονόλογος του δολοφόνου που θέλει να μας δικαιολογήσει τις ενέργειες του, ούτε και κάποιος τυπικός-χαζός διάλογος μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτόν τα ένστικτα μοιάζουν αληθινά και η αγωνιά παραμένει ζωντανή. Ο ένας θέλει να σκοτώσει και ο άλλος με κάποιον τρόπο να σωθεί.

Στο σύνολο η ταινία φαινεται πως δουλεύει και δουλεύει καλά. Αποτελείται από ένα καλό καστ ηθοποιών, χρησιμοποιεί την τεχνολογία με έξυπνο τρόπο χωρίς να γίνει γελοία και ο τρόπος που χειρίζεται τον ήχο βάζει τον θεατή στην θέση του θύματος πολύ έξυπνα. Υπάρχουν αρκετά σημεία άνω του μετρίου καθ'όλη την διάρκεια και μάλιστα μερικές στιγμές η αγωνία θα παίξει αρκετά με τα νεύρα σας.

Το "Hush" δεν ανακαλύπτει κάτι ούτε φέρνει κάτι καινούργιο στο είδος. Αυτό που κάνει όμως το κάνει καλά και γι αυτό αξίζει μια ευκαιρία. Είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό και ολοκληρωμένο φιλμ που ενώ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για δεύτερη προβολή, μπορεί άνετα να σας διασκεδάσει ένα βράδυ με την παρέα.





Σκηνοθεσία : Mike Flanagan
Παίζουν : Kate Siegel, John Gallagher Jr, Michael Trucco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου